sunnuntai 11. elokuuta 2019

Lopulta jokainen kopiokin elää oman elämänsä


Olemme ihmisinä monen ihmisen, asian ja kokemuksen summa. Kopioimme ja opiskellessamme kopioimme jo opittua. Meistä tulee itsemme kun alamme tehdä valintoja siitä mitä ja ketä ja miten kopioimme. Kerran olen viiden ihmisen summa kenen kanssa eniten hengaan, jos valitsen kirjat, hengaanko kirjankirjoittajan ajatusten kanssa? Kun katson elokuvan hengaanko näyttelijöiden kanssa ohjaaja/kirjoittajan ajatusmaailmassa? Vain vastaanottajan ominaisuudessa, toisaalta silloin hengaan myös omassa seurassa, sillä kirjat saavat ainakin minun ajatukseni laukkaamaan sellaisiin suuntiin jota en ole ajatellut. Se että juttelen jonkun kanssa, on ajatuksien tuomista siihen hetkeen, jolloin on valittava. Miten sitä ohjaan? Olenko myötäeläjä ja kuuntelen ymmärtäen, ehkä neuvoenkin jos on kyse asiasta josta ymmärrän tai luulen ymmärtäväni jotain sen hetkisen tiedon pohjalta jonka olen saanut. Jokainenhan meistä toimii saamansa tiedonpohjalta punniten asioiden tilaa. Vai olenko asiaa vastaan ja miltä pohjalta? Päätän siis kuinka reagoin.

Elämämme lapsena oli kopioida kaikkea lähellä toimivaa, ihmisiä, eläimiä, kasveja, leikimme jotta ymmärrämme. Käyttäytymistä, suhteita, toimintaa, liikkeitä, toistamme lähellämme olevien toimintaa, jopa tahtomattamme. Peilaamme ja toistamme.

Itse muutumme alalajeiksi kehittyessämme tai ihan omiksi lajeiksemme. Ihminen on yläkäsite laji. Perhe ja ihmiset joiden kanssa vietämme aikaa on alalaji, sillä heidän kanssaan olemme muuntuneet siksi mitä olemme. Ja itse itsesi kanssa opiskelemasi tekee sinusta oman lajisi, sen kuinka eroat muista.


Muutumme kun muutamme reagointi tapaamme johonkin asiaan. Onkin havaittava se mitä haluamme muuttaa, kuinka sitä muutamme, jotta saamme sen mitä olemme halunneet. Muutos on vain itsensä muuttamisessa, sinun muuttuessa muutat myös samalla ehkä toisiakin. Muutat ympäristöäsi muuttamalla itsesi, heitä, jotka näkevät mitä teet! Kysymys on siis kenen kanssa hengaat ja kuinka muutamme heitä ja miten he muuttavat sinua? Entä ajatukset toiminnan takana?
 Olemme kopioineet kaiken toimintamme?
Miten tutkia omaa toimintaansa niin että erottaa toimivat ja toimimattomat asiat?
Meidän tarvitsee tehdä vain jostain tietoista ja tarkoituksellista ja löytää toimiva muoto tehdä. Ei sen enempää, ja näin kopioimamme asiat alkavat elää elämää meidän elämässämme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti