torstai 27. huhtikuuta 2017

Sanan valta?

Näätkö minusta pinnan vai jotain syvempää?
Pintani vaihtuu kuin alati kulkevat pilvet, jokainen ihminen muuttaa pintaani. Ne ketä rakastan muuttavat sisintäni, siksi tarkkailen kenen luo mieleni harhailee. Kenelle sanani ovat tuki ja kenelle sanon pahasti? Ja milloin tiedän sanoneeni? Sillä kohtaamalla saamme sanoille kasvot ja sanat ovat nuolia joita ammumme toisiamme kohti!


Anonyymi huutelijoina on helppo huudella sillä palautetta ei osata antaa oikeille kasvoille takaisin.


Voiko toiset kertoa mitä olet? Hehän näkevät vain ulkoiset muutokset ja sisäiset jäävät näkemättä. Voimme kertoa ihmisinä mitä emme ole pystymme vain kuvailemaan sitä mitä teemme, mitä ajattelemme, osaamme jne. Mitä voimme kertoa siitä mitä ihminen on? Löydämmekö tuloksia kun karsimme sitä mitä emme ole!? Ja miten toiset voisivat kertoa mitä olet kun he itsekkään eivät tiedä tarkalleen mikä ihminen on? Miten he voisivat osaata määritellä sen kuka olet sisimmässäsi, asiaa jota he eivät pysty näkemään ja määrittelemään se on yksin sinun määriteltävissäsi. 

Miksi toisten sanat sitten loukkaavat toisinaan? Saamme palautetta monesti ulkoisesta ulkomuodosta ja tekemistämme asioista. Ellemme itse ole itsemme ystäviä niin ulkomuotoa loukkaavat sanat tuntuvat pahalta kun niitä verrataan kauneus ihanteisiin jotka muuten muuttuvat kokoajan! Miten kukaan voisi pysyä tai haluta pysyä toisten määrittelemien kauneus ihanteiden mukana? Joka saa tuntemaan riittämättömyyttä olla ihminen, elävä olento. Ymmärrän että malliudessa, jota ihannoidaan on omat standardi mittansa jotta suunnittelijoiden vaatteet menevät mallien ylle, mutta jostain ohjelmasta muistan katsoneeni että ennen koko oli 38 ja nyt ihanne vartalo lähentelee 34 joten kuka sumuttaa silmiin ja mitä ihannetta? Onko vaatteiden tekijä se joka haluaa käyttää vähemmän kangasta? Vai malleja palkkaavat ihmiset? 
Miten toinen voi sanoa toiselle olet liian lihava? Liian laiha? Liian pitkä? Liian lyhyt? Niin mihin? No juuri tuon ihmisen kauneus käsitykseen! Siihen haluttuun työhön? Tai ihmisryhmän kauneus käsitykseen!

Mikä on kauneus kilpailujen tuomareiden kauneus käsitys? Entä fitnes ja painon nosto? Kauniit sopusuhtaiset lihakset vai yli suuret överi lihakset?
Yli laihuus on helponpaa hyväksyä kuin ylipaino? Mikä on kenenkin mittarilla ylipaino? Kuinka paino kenenkin kohdalla määritellään? Ovatko lihaksikkaat sitten ylipainoisia lihasmassansa takia? 

Mikä saa sinut itsesi tuntemaan hyvältä itsessäsi! On hyvä aloittaa siitä kuinka haluat pitää huolta ja vaalia kehoasi, kun se on rakastettava? Kun se on vihattu?
Se että vihaa omaa kehoaan luo kuvan siitä että keho on jotain erillistä jota voi vihata ja kaltoin kohdella. Ja juuri tuolla mielen harhakuvalla erillisyydestä omasta kehostaan on suuri vaikutus kuinka käytämme kehoamme.  Kaltoin kohtelemme omaa kehoamme vihaamalla sitä. 

Kuinka alat rakastaa vihaamaasi kehoa?? Jotta siitä voi tulla rakastamasi keho. Monesti jonkun onnettomuuden tapahduttua alamme arvostaa kehoamme tai vihaamme sitä että se on erilainen kuin ennen tai ikääntymisen seurauksena.
Mikä saa tuntemaan rakkautta omaa kehoa kohtaan?

Olen varma ettei monikaan ole tutustunut kehonsa osiin, voisi pyytää ihmisiä kirjoittamaan kehonsa osina itselleen kirjeen. Katsoen itseään peilistä ja todeten että tuo osa on osa minua ei mikään erillinen vihattava sillä viha erottaa. Kaikkea jota rakastetaan niin sitä autetaan. Se että opettelee auttamaan itse itseään. Ja se että tunnet itsesi kokonaan ja rakastat itseäsi kokonaisena olentona on tärkeämpää kuin se mitä toiset sanovat. Sillä tiedostat silloin itsesi ja oman olemuksesi joten kuinka toiset voisivat sanoillaan pahoittaa mielesi? 

Olet lihava! Tiedän, rakastan sitä ja tiedän että sinäkin opit rakastamaan 
omaa olomuotoasi loukkaamatta muiden olemassa oloa! 
Olet luuviulu! Tiedän, rakastan sitä ja tiedän että sinäkin opit rakastamaan omaa olomuotoasi loukkaamatta muiden olemassa oloa! 
Olet jättimäinen! Tiedän, rakastan sitä ja tiedän että sinäkin opit rakastamaan omaa olomuotoasi loukkaamatta muiden olemassa oloa! 
Olet niin pieni! Tiedän, rakastan sitä ja tiedän että sinäkin opit rakastamaan omaa olomuotoasi loukkaamatta muiden olemassa oloa! 

Kuinka opimme pitämään mölyt poissa toisten korvista? Milloin iskee se hetki jolloin on sanottava jokin sana toisesta? Arvioidessa. Joten arvioimmeko silloin toista vai omia käsityksiämme elämästä ja sen prioriteeteistä, kauneudesta, olomuodosta jota haluamme olla vaikkei fysiikka siihen muotoutuisi. 
Arvioimmeko toisia sen mukaan millaisia he ovat itseen verrattuna, itseä mille se näyttää toisiin verrattuna? Kun vertailemme niin miksi toinen olisi oikein ja toinen väärin? Ääripäät on yleensä vahingollisia terveydellisesti, mutta mikä on se liukuma siinä välillä? Monta mahdollista vaihtoehtoa joista kaikki on rakastettavia. Voisikin kysyä onko ääripäät juuri ne jotka tarvitsevat juuri eniten rakkatta! Möläytämmekö ikäviä sanoja purkaaksemme omaa pahaa oloa?

Joten ovatko loukkaajat juuri niitä jotka eivät ymmärrä itse omaa kehonsa kuvaa sillä eivät kunnioita toisten kehoa sellaisena kuin se on.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti