maanantai 4. tammikuuta 2016

Miten paljon roskaa sinä teet viikossa?

Millaiseen astiaan sinun roskasi mahtuu?
Onkin hyvä testata tätä mitä kaikkea roskaa sitä tuleekaan itse tehtyä viikossa? Saati sitten vuodessa. Kysehän on lopulta siitä mitä ostamme ja mistä?  Mitä käytämme ja miten? Harmittaa jo että menin ostamaan tuoksukynttilöitä joista jää muovi astia, alumiinituikku astiat kunniaan! Ja alumiini tuikut olivat pahvi rasiassa, jonka voi kierrättää! Tai ainakin itselläni jotka ostin.

1. Voinko ostaa tämän ilman pakkausta?
Voin= Osta se jos et niin voitko ostaa sen kierrätettävässä pakkausmateriaalissa? Osta se ja kun et voi kysymys kuuluu tarvitsetko sitä todella? Voitko jättää ostamatta?

Mitä tuotteita oikeastaan suosit? Miten ne on pakattu? Mitä jätettä/kierrätettävää niistä syntyy?
Mitä käytän tuotteiden säilytykseen kotona?
Mihin menee ruuat, seuraavaa käyttöä odottamaan. Muovipussi/kelmu/folio/rasia/astia? Onko se kestävä vai kertaluontoinen? Kuluuko niitä 1 vai useanpi päivässä, kuinka monta? ___ entä vuodessa?___
Rakastan pahviin ja paperiin pakattuja ruoka-aineita! Ne häviävät kirjaimellisesti ruoka-aineen loputtua kierrätykseen. Suosin myös lasipurkkeja!

2. Kannatko ostoksesi repussa/ kangaskassissa? Paperikassi menee pahvinkeräykseen, mihin muovipussi menee? Kuinka monta niitä menee? Viikossa? Vuodessa?

3. Kierrätänkö kaiken kierrätettävän? Oikeasti? Etkä vain mielikuvissasi?

Aloitan oman testini tyhjentämällä omat kierrätyslaatikkoni, jotta voin laskea mitä minun jäte haaviini jää viikon kuluessa! Sitä paitsi ne pursuavat jo yli!

Mielenkiinnolla katson joudunko kauppareissulla harkitsemaan jonkin tuotteen ostoa koska se tuottaisi roskaa jota en halua!/ kuinka paljon enemmän vai vähemmän roskaton tuote maksaa minulle?

Nyt roskakoristani löytyy muovia muovipussissa. Purkat loppui (millaiset vaihto ehdot purkkaa on saada?), hiillos makkara (mistä savonlinnassa saa tuoretta makkaraa? Tai jätän makkarat ostamatta, ja siirryn lihaan!) ja dumle leivosten muovi osa (tuotiin tuliaisina luokseni), muovipussi on kaupasta tuotu, hyi minua! Ehkä seuraavaksi tarkastelen missä kaikessa voin aloittaa kestoilun, eli käyttää kestäviä tuotteita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti