torstai 7. tammikuuta 2016

Mitä jääkaappi kertoo minusta?

Tässä on jääkaappini sisältö tällä hetkellä ja sanoin tässä ystävälleni että olen onnellinen että minulla alkaa olla jouluruuat taputeltu jääkaapista! Tai itse asiassa uudenvuoden pitsat sillä siskoni nimittäin tekivät luonani 4 pellin pitsaa yksi meni kokonaan ja lopuista vain pikkusiivut. Joten taistelin tässä syömällä neljänä päivänä pitsaa (onneksi oli sentään eri makuja!) Seuraavana oli voi/lehtitaikina herkut joita menin ottamaan pakkasesta ja tekemään, nyt taistelen suklaa muffinssien kanssa jotka eivät ole kuvassa. Piti saada ruokosokeri loppumaan!

Minkälainen keitto näistä laitetaan?
Mutta jääkaappiini aloitan ovesta ihan ylhäällä on sitruunamehua ja sinappi.
Next level paprikamajoneesi, joka on ehkä jo päiväys vanhaa? Ehkä? Sillä en muista milloin se sinne tuli? Tehtiin vohveleita majoneesilla ja salaatilla.
Soija- ja osteri kastike, niiden takana voileipäpikkelssi, hunaja (yhden olen huoneenlämmössä saanut käymäänkin), sitruunaruohotahna.
Alimmalla sitruunaöljy, kalakastike (mielenkiintoinen tuote, perehdyin miten sitä tehdään),mustia oliiveja (hyi, pikkusiskoni jätti nämä) (ehkä pitäisi opetella syömään,kun niitä näyttää olevan), BBQ kastike, helmi mangokermalikööri (sain lahjoituksena ja totesin kylmänä olevan parempaa reppukuljetuksen jäljiltä -26c) (olenkin hirmuinen ryyppääjä, sillä olen tyhjentänyt ystävältäni saamaa likööripulloa jo ylivuoden ja määrällisesti sitäkin oli vain 2,5dl ja edelleen jäljellä. Mietin miten pitkään tämä mahtaa asustella jääkaapissa? Onnekseni se ei ollut täysi!)
Rypsiöljy( muuten minne vanhat munkkirasvat kannattaa viedä? Mietin tulisiko siitä munkeilta tuoksuva öljylamppu?)

Creme bonjour valkosipuli (sipulien ystävä!) pari hesen ketsuppia, jotka siskoni tuo minulle koska on niille (tomaatille) allerginen. Lisäilen ne tomaatti/tomaattimurska kastikkeisiin.Puolukkaa takana karkeana survoksena ja edessä on lihhoo kuin hautuumaassa (joulun paistit oli pakkasessa välillä), vadelmamarmeladi jonka siskoni jätti senkin.

Valo sokaisee jo kauanpäiväysvanhaa silliä purkia! Ja jämiään kantavan lemon curd purkin, joka on aivan liian makeaa minun makuuni. Ostin sen testimielessä, koska ostin viimeksi samanmerkin appelsiini version ja se oli loistavan karvasta, ytyä. Tuli hieman yllätyksenä sokeripommi josta oli hampaat tippua. Mutta hyvin saatiin tasapainotettua maku keksien väliin laitettuna. Jämiähän en heitä pois, koska nekin kuuluu käyttää.

Päästään minun keittiö filosofiaani, mitään ei heitetä pois kun se on syötäväksi kelpaavaa, syö itse tai syötä muille mitä et itse syö (esim. Nuo oliivit!). Mitään ei osteta tai tehdä ennenkuin entiset on syöty. Syö hitaasti jotta vatsa kerkeää ymmärtämään kylläisyyden, pureskele, yritä olla äänetön sillä kuulun heihin jotka inhoavat ruokailun ääniä etenkin silloin kun itse en syö? Se on raivostuttavaa...(liekö misofoniaa vai aisti yliherkkyyttä) olen jo päässyt tästä yli jos se kiinnostaa, mutta tutkailen syömis ääniänne sille en voi mitään. Ellen sitten ole keskittynyt omaan syömiseeni/ keskusteluun joka on käynnissä. Mitä enemmän melua ympäristössä sen parenpi, kun muita on paikalla(tasainen puhe parasta).

Syö kunnolla sillä et tiedä milloin saat seuraavan kerran ruokaa? Toisinaan kun on hirmuinen nälkä tulee vedettyä vauhdilla ruoka överit, ahneella on ähky lopultakin! Sanoilla kyllä minä vielä yhden jaksan. Ehkä parhaana saavutuksena 45,5 kaupan pinaatti lettua + salaatit ja puolukka survos peruskoulussa, uusinta skaba on vielä ottamatta. Oudointa vielä oli että puolen tunninpäästä minulla oli jälleen Nälkä!

Ruuan kanssa olen nautiskelija ellei ole todella kovanälkä. Syömishitautta selittävät myös alaleuan kasvamattomat takahampaat. Yleensä jaksan pureskella kunnolla, mikäli tilanne vaatii toisin ja ruoka sallii niin vauhtikin on lennokas, jota edes auttaa se kova nälkä. Joka vaivaa yllättävän usein ainakin silloin kun olen keskittynyt tekemään jotain niin etten tiedä muusta maailmasta mitään, aika kuluu niin lennokkaasti etten edes ymmärrä. Olen uppoutunut työhöni ja minua siis vaivaa se ettei ruoka silloin kiinnosta toisinaan kymmenen tuntiakin menee vallan mainiosti syömättä. Onneksi vatsani ei kilju nazgulien tapaan mutta kun on nälkä, on syötävä ruokaa tehdessä alkupalat. Syön elääkseni liekkö fleku minussa etten vaivaudu hirveästi kauppaan, jos kaupasta otetaan ruokaa niin silloin otetaan, turhia ei jaksa kannella,eikä turhia reissuja tehdä. Jos puuttuu niin sitten ollaan ilman....

Juusto tulee leivälläni päälimmäiseksi oman makuni mukaan mutta nipo en ole kaikki menee kun teknilliset kokoamisvaikeudet ovat tarpeeksi suuret. Tai missä järjestyksessä ne nyt sattuvat tulemaan. Kerroin juustosta sillä se on pukeutunut tuohon muovipussiin pötköttämään. Makarooneja on kattilassa, kannella lankuttaa metukka, takana sinappipikkelssi jonka ostin kun halvalla sai, tollasen jumbo pötikän. Kuolleeseen kulmaan jää mansikka- ja vadelmahillo. Oivariinia leivän päälle ja muistan vielä ajan kun nimi oli voimariini! Alakerran vihanneksina sipuli ja kurkku. Lisänä leivät, jotka nyt satuin sinne viskaamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti