perjantai 21. marraskuuta 2014

Onko jokainen sanani heijastus jo eletystä elämästä?


Kuinka yksi sana voikaan tallettaa taakseen niin paljon asiaa?  ja mitä itse liitämme sanaan on meidän omalla vastuulla, joten kaikki tulkinnatkin sanoista omista ja toisten on omalla vastuulla? Siispä itse päätämme omien sana yhtälöidemme pohjalta kuinka reagoimme ja mihin huomiomme keskittyy.

Elämä
Elämä on elävää, virtaavaa, liikkeessä olevaa, säännöllistä, kasvavaa, lämpöä
On nopeaa elämää, hidasta elämää, lyhyttä elämää, pitkää elämää, syntymätöntä elämää (siemenet), eläviä kuolleita (leikko kukat)
Elämä luo elämää?

Elämän vasta kohta elämätön? Virtaamaton, liikkeetön olematon, säännötön, kasvamaton, lämmötön.
On elämän ehtymistä, katoamista, poistumista. Onko elämätön passiivista elämää eli syntymätöntä
ja tarvitseeko se elämää herättämään itsensä eloon?

Kun elämä luo elämää mitä tuo luominen on?
Siinä on oman järkeni mukaan säännöt, jotta luominen voi tapahtua, tietyistä asioista yhdessä tulee lopputulos. Ja tuo luominen on sisäsyntyinen koodi, DNA? Elämä luo elämää: Sitoo alkuaineita ja luo rakenteita, jotka liikkuvat yhdessä. Elämä on aineiden koko aikaista yhteenliittymistä? Muodon muutosta

Mitä kuolema on?
Kuolema on hajottaja, irrottaja joka pienii elävää takaisin alkuaineiksi? Kuollut on jokin elävä joka on voimatta luoda enää elävää eli hajonnut, rikkoutunut?
Mitä kuolema luo? Tilaa elävälle? Mikä määrittelee elävän?

Mitä on kuolemattomuus? Aina elävää? Mikä elää aina? vai onko se vain hajoamatonta? Mikä on hajoamaton? onko se jotain hyvin pientä vai suuren suurta ettemme osaa sitä hamottaa? Vai onko se elämän ja kuoleman vastavuoroisuuden sääntö? Mikä aloittaa elämän, vetovoima? mikä luo vetovoimaa? varaus? Mikä luo varausta? Positiivisuus ja negatiivisuus? Sähköä? Ihmisessä on sähköä, sydämen syke aaltomaista ja voidaan elvyttää sähköllä. Mikä on kuoleman/Kuolleen sähkövaraus? hiipuuko se vai tasautuuko se takaisin aineiden kesken? atomitasolla?

Olen miettinyt sitä että kaikki liittyy kaikkeen, esimerkiksi käteni on kiinteämpi kuin ilma ja liikkeeni ilmassa saavat ilman aineet liikkumaan, käyn hengittäessäni vaihtokauppaa ilman kanssa käytän happea ja tuotan hiilidioksidia, tuotan lämpöä. Minun pitää syödä vaihtaa aineita, jotta pysyn elossa. Minussakin asuu kuolema, koska käytän ruokaa ravinnokseni ja hajotan sen, kuolema on osa meitä.

Kun heilutan kättäni niin tiivistyykö ilma silloin käteni kohdalla ja tunnen sen? Teenkö ilmaan jännitettä?
Mikä liikuttaa ilman painetta? mikä liikuttaa ilmaa ja aiheuttaa säitä, lämpö ja kylmyys? Tuleeko lämpö ja kylmyys kerroksittain? mikä on niiden säännön alaisuus? Elämän pohtiminen menee välillä hyvin kummallisiin lopputuloksiin? Mitkä ovat elämän sääntöjen alaisuudet? Heijastanko itse elämääni vai elämäni minua?

Jokainen sana kätkee itseensä oman vastakohtansa
Onko heijastus vielä elämättömästä elämästä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti