maanantai 19. maaliskuuta 2018

Alavire tunne

Tunnetteko ikinä toisesta huokuvan alavirettä? En tiedä onko tuo fiilis omaviritys ihmiseen vai ei, siksi sanon alavireeksi, se on aistittavissa. Itselleni tulee fiilis toisesta ihmisestä, vaikka onkin toisinaan ollut mukavaa, niin selkäpiihin jää tunne, ettei kaikki ollut ihan niinkuin piti. 

Sellainen alavire, joka saa miettimään onko kaikki hyvin? En tiedä onko se alitajuista, kasvojen ja äänen sävyjen luentaa. Sellaista painostavaa ilmaa, aivankuin tuntuisi paino. Jokin aisteihin liittyvä fiilis se on.

Niitäkin on monenlaisia. Toiset on syviä että niitä voisi ihan leikata ja toiset on keveitä, että niitä edes meinaa huomata.
Selkä kertoo milloin tunne tulee ja mihin kohtaa selkää tunne asettuu. Siksi selkäpiistä puhun. Se on vähän kuin puolikas kupla, joka tarraa selkään.

En osaa tulkita ainakaan vielä, mitä nuo fiilikset tuo mukanaan. Silti tälläinen aistimus tulee toisininaan, voi ne tietysti olla kylmänväreetkin, mutta ne on harvinaisia.

Toisen vai itsen luoma alavire? Jos tälläinen fiilis tulee monesti, vaihdan ns. Tutkinta vaiheen päälle ja lähden kartoittamaan omaa ajatustani ihmisestä? Miksi ajattelen näin tästä ihmisestä? Sitten pohdin mitä ja millaista elämää haluan toivottaa tälle ihmiselle. Se muuttaa omaa fiilistä ihmistä kohtaan, ellei tunne häviä se tulee toisesta. Sitten aloitan tutkinta vaihe 2:n, jos haluan tutkia mikä toista vaivaa? Mikä ns. painaa hampaan kolossa? Ei pakollinen vaihe, mutta hyvä jos pystyn helpottamaan toisen oloa jotenkin ja tuo alavire katoaa.

Tietysti liippaa myös tuo oma ajatus toisesta niin, että jos toivotus ei tule kokonaisena hyvällä toivotuksella. Niin vika lienee itellä. Tähän mennessä on tullut kyllä kaikille toivotettua kaikkea hyvää.

Sillä kyllä jokaisesta löytyy, jokin rahtunen hyvää! Tai enemmänkin! Enkä koe että minun pitäisi auttaa toisia, elleivät he sitä pyydä. Teen sen koska voin aistia, heistä huokuvan, erilaisen fiiliksen.
Ja kyllä osaan blokata tunteen, kun on tarvis, sen ei tarvitse vaikuttaa minuun, jos en tahdo. Mutta minulle, joka tykkään kirjoittamisesta on ihanaa, kulkea kaikki aistit avoinna ja kerätä tietoa, vaikkei aina ymmärtäisikään.

Kuinka blokata aisti ärsykkeitä? Siirtyä kauemmas. Luoda itse suurempi ärsyke, tai hiljaisempi, mutta lähempää (Esim.musiikki ja korvanapit). Siirtyä aisti alueelta ajattelu alueelle. Puhumaan. Eli vastaanotto alueelta lähetys alueelle. Keskittyä johonkin muuhun asiaan.


  • Mutta mielestäni alavirekkin on reaktio, asiaan, joka tulisi ottaa huomioon, kun se herättää huomiokyvyn.


Mietin kyllä toisinaan, mikä lähetys itsellä on käynnissä, kun on väsynyt, pirteä, äksy, kaksimielinen, innostunut, nälkäinen... tuleeko alavire siitä että yritämme piilottaa toisen ajatuksen toisen alle? Kun olemme esim. Väsyneitä ja äksyjä ja yritämme olla pirteitä. Taistelu on käynnissä niin kasvoilla, kuin kehollakin. Ja toiset näkevät tälläisten naamioiden ohi ja saavat ristiriitaista viestiä. Ja siitä tulee alavire?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti