perjantai 27. tammikuuta 2023

27.1.2023 /2


Rakkaus on elämän kaipausta ja yhdessä oloa, kuoleman ymmärtämistä, sillä juuri kuolema tekee elämän rajallisuudesta ja hetkellisyydestä, elämän hauraudesta, sen vaalimisen arvoista.

Kuoleman ymmärtäminen ja sen käsittäminen eritavoin ja sen kohtaaminen, on elämän vastakohtana iso käsite, joka elämän jatkumona, erottaa kaiken toisistaan, tekee yksinäiseksi, opittu minuus kuolee ja uudelle on jälleen tilaa tulla kun vain annamme sille mahdollisuuden, emmekä jää vanhaan kiinni, siis elämään menneisyydessä. En kiellä etteikö saisi muistella, ja ammentaa rakkaista asioista voimaa, vaan se että ne ovat uuden asian voima josta nousta jälleen.  
Miksi meidän siis pitää luoda itsemme uudestaan, ja uudestaan?  Ajatuksemme muovaavat solujamme, jotka uudistavat kehoamme, niinkuin ruokakin jota syömme, niin miksi rakkaus ei muokkaisi? Kuolema ei muokkaisi, kuten aurinko isonee ja pienenee, että se pysyisi kasassa. 

Meissä jokaisessa kamppailee jatkuva elämä ja kuolema, kumpaa siis ravitsemme? Mistä ravinto aineista ihmiset olikaan tehty? Mitä syön? 

Kuolemaa tapahtuu ja naisena olen tietoinen kuolemasta enemmän kuin mies, sillä joka kuukausi naiset ympäri maapallon kohtaavat kuoleman voiman, fyysisesti, kuukautisten muodossa, sillä jokaisesta munasolusta voisi tulla ihminen, kun siihen on otolliset olosuhteet, näin naiset kantavat elämää, elämän jatkumossa.  

Miksi kuolemaa pitäisi rakastaa? 
Jos kuolemaa ei olisi, mikään ei muuttuisi, eikä mitään  olisi. Eli vaikka muutummekin rakkaidemme kanssa läpi elämämme, niin meidän on ymmärrettävä että rakastamme heitä siitä huolimatta vaikka he muuttuisivatkin, ja ohjaamalla itseämme elämään jota haluamme elää, ja valmiina muuttumaan siinä samalla, ja toinen siinä tukena matkassa pystyy sanomaan mihin suuntaan muutos vie hyvään vai huonoon suuntaan? Silloinkin kysyttävä omalta vai toisen kannalta?  Toista ei pidä kyseen alaistaa, vaan teot siinä kohtaan jos ne vahingoittavat itseä tai toisia, rakastamalla pystymme kohtaamaan vaikeitakin asioita. Kunhan muistamme pyytää apua. 

Tietentahtoen toisen mielen ja ajatusten turmeleminen, satuttaminen tai fyysisen kehon satuttaminen on rikos toista kohtaan, johon pitäisi puuttua. 

Pakottamalla muuttumaan ja kuolemaan ei ole elämää luovaa vaikutusta vain satuttava vaikutus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti