tiistai 2. heinäkuuta 2019

Idea


 Kuinka ihmisestä kasvaa ihminen, mistä hän imee vaikutteensa? Ympäröivistä ihmisistä, hahmoista, olennoista, mielenkiinnon kohteista, tavoista, teoista, reagoinnista. Ajattelusta.

Minä tosissani olen hieman ruvennut perehtymään hahmoihin joita olen tv-sarjoissa ja elokuvissa ns. Fanittanut, joihin on samaistunut tai jopa männä vuosina ihastunut ;)

Miksikö se että jokin hahmoissa on ollut puoleensa vetävää, on sarjoja joita on katsonut pitkäänkin eikä mikään hahmo ole ns. Sytyttänyt mitään niimpä lopulta seuraaminen on jäänyt. Pohdinnassa se mikä sarjassa, juonen kulussa tai tapahtumissa, sekä hahmossa on ollut se joka on saanut pitämään hahmosta. Mikä koukku on pitänyt seuraamassa sarjaa?


Voin kertoa että hahmoja on paljon, sillä tv,elokuvat,näyttelijät on ollut kiinnostuksen kohde jo ala-asteelta asti, olen tehnyt listoja elokuvista, pisteyttänyt niitä kriitikon tavoin, tutkinut näyttelijöiden pituuksia, syntymäpäiviä, horoskooppimerkkejä, näytteleminen ja sen tulkinta ovat aina kiehtoneet minua.

Ja minua mietityttää se miksi kaikkea esteettisesti kaunistetaan, noidat eivät ole enää rumia, kaikkea pahuutta kaunistellaan ihan kuin tämänpäivän ihmiset eivät kestäisi epämukavuutta yhtään. En tiedä johtuneeko oma katselu kulttuurin monipuolisuudesta se että pystyy katsomaan kauhusta draaman kautta scifiin, musikaalit, komediat, yms.
Mitä vaikeampi selkoinen sen parempi, jotain jossa aivot joutuu töihin, saattaa tarkoittaa useampaa katselu kertaa.

Vaiko se että on pienestä pitäen nähnyt kaikkea tv tarjontaa, mitä pelottavampi sen parempi, näin kyllä pienenä painajaisia muttei ne liittyneet katsomiseen vaan pelaamiseen, koska pelasin jo unissanikin.

Siksi olen rajoittanut pelaamiseni maltillisempaan raamiin, sillä se menee minulta herkästi ylipelaamiseksi ja siitä ei enää nauti.

Voisin kyllä sanoa olevani maratoni katsojakin kun sille päälle satun voisin istua ja katsoa vain ohjelmia, tunnista tuntiin, siksi en ole hankkinut itselleni suoratoisto kanavia, etten olisi vain katsomassa ohjelmia. Tehden samalla käsitöitä tai piirtäen.

Lapsena tahdoin olla näyttelijä, tänä päivänä haluaisin ehkä vain tavata näyttelijöitä ja jutella heidän kanssaan.
Siksi ehkä Graham norton show ja muut talkshowt on hauskoja ohjelmia, kun näkee noiden ihmisten oikeampaa persoonaa. Eikä vain hahmojen roolia.

No ajattelin vähän kehitellä jotain näyttelijä,tv-sarja, elokuva juttua teille vilkaistavaksi ja ehkä perehtyä jossain määrin syvemmin tulkintaan hahmoista, mitä ne merkitsevät minulle. En niinkään hahmojen keskinäisiin suhteisiin. Jokainen tehköön itse oman tulkintansa kun katsoo sarjaa.
 Nähkäämme mitä onkaan tulossa ja huomautan, montakaan sarjaa en ole nähnyt sitten niiden ilmestymisen.

2 kommenttia:

  1. Toisaalta pahuuden kaunistelu voisi johtua myös siitä, että halutaan antaa ymmärtää, että pahuus ei ole aina rumaa, vaan sitä on meissä jokaisessa ja ulkokuori saattaa pettää! Hmm.

    VastaaPoista
  2. Sekin kyllä, muttei vastapainona ole rumia hyviä hahmoja. Se kyllä sanottava että monessa vanhemmassa elokuvassa, arkkityyppi näköisen hekilön saattoi selkeästi jo alussa sanoa olevan, hyvis tai pahis, jne.
    Että nyt pitää katsoa hahmojen kehitystä pidempään, jotta ymmärtää mitä niillä halutaan kertoa. Joten totta tuo siun kommentti.

    VastaaPoista