tiistai 6. marraskuuta 2018

Ideana piirustus


Ostin piirtämistä varten kovakantisen vihkon vai kirjan? Sisältäen vain valkeaa paperia. Innostuin siitä lokakuun noitien piirtämisestä ruudukkoon, joten vetelin sitten ruutuja tulemaan.

Tykkään luonnostelusta, joten tälläinen vähän aiheita tutkiva ja random piirtäminen on oikein hauskaa. Vetelen osan hatusta ja osiin otan mallia ja sumeilematta kopioin kivoja ideoita elokuvista, musavideoilta jne.


Tarkoitus ei ole tehdä priimaa kuvaa, vaan ideoida ja tutkia niin hahmoja kuin sitä kuinka kuva kuvana toimii, hahmojen asettelua, syvyyttä, maisemaa, kuinka kuvaan maailmaa...
Mustekynällä raapustelen ettei tarvitse pyyhkiä. Jolloin tuotos on mitä on ja kokonaisuus sivulle tulee sellaisena ettei sitä sivun alussa tiedäkkään.

Tämä taas on hauskaa, sillä pääsen tutkailemaan millaisia aiheita piirtelen, koska en ole sitä ennen ajatellut.
Olen yrittänyt piirtää sarjakuvaa, mutten ole muistanut tai osannut jatkaa saman näköisten hahmojen piirtämistä. Joten tälläinen aivojen virtaa syöte voikin olla hauska luovia ja tutkia.

Ajallisesti enkä määrällisesti en ole antanut itselleni työskentely ohjetta, kuin sen että piirrä silloin kun tuntuu että haluaa raapustella

Elikäs doodle-kirjahan tämä käytännössä tulee olemaan. Telkkarin katselu seura!
Käsillä kun pitää olla tekemistä, sillä muistan että suurimman osan parhaimmista kuvistani olen tuhertanut tv:tä katsellessa. Ajattelematta, käsi toimii ja välillä vilkuillaan telkkaa ja välillä paperia.

Aivan laitaan jätin tilan kirjoituksille, ideasta tai huomioitavasta asiasta.
Kuten vaikka nämä karhut aiheena


3cm *3cm alaiseen kuvaan ei mene pitkään piirrellessä, mutta se antaa ilon valmiista työstä!


Mitä sinä piirsit viimeksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti