sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kuinka ihmisiä luetaan? Kuinka heidät puetaan?

Vaatteet luovat sinun ulkoisen olemuksesi

Sillä on suuri merkitys mitä yllesi laitat vaatteena, meikkinä, kuin myös tunteena ja ilmeenä. Millaista ilmettä ilmennät? Tyyli miltä ihmiset haluavatkaan näyttää??? Miltä he näyttävät oikeasti?

Ollakko massaa vai jotain erilaista? Ollakko rönsyilevä vai pelkistetty värillisesti vai tekstuurillisesti (oletko esim. Röyhelö/ kerroksellisuus tyyppiä?) Molempien ääripäät? Esim. Gootti joka pukeutuu vain mustaan suoraan, sileään ja muodoltaan pelkistetyn yksinkertaiseen malliin vai mustaan ja kerrokselliseen röyhelöiseen, sekä muotoiltuun, jossa on monia leikkaussaumoja? Tee sama lisäämällä värit kuvaan!



Koen saman myös olevan musiikissa, mihin musiikkiin aivot pukeutuu! Mikä korvaa miellyttää? Mitä kuunnellaan uudestaan ja uudestaan, mitkä kappaleet valitaan muitten joukosta rakkaimmiksi? Pätee myös vaatteissa.

Kuinka hiuksesi kulkevat pääsi päällä? Onko niillä omatahto vai ojennatko ne oman mielesi mukaan? Entä vaatteet ylläsi oletko ojentanut ne, huoltanut ne parhaimmilleen? Vai saavatko ne vain roikkua ylläsi vain vaatettaakseen sinut?
Kuinka itse kuljetat vaatteitasi? Luotko sinä olon vaatteeseen vai vaate olon sinuun? Miten vaate kulkee ylläsi? Näyttääkö se parhaat puolesi vai synkimmän sinusi? Vai huolimattomuutesi/ piittaamattomuutesi? Mitä vaatteesi kuvastaa? Millaista tunnetta se huokuu? Sinulle? Entä toisille? Ahdistaako vaate sinua puristamalla tai tippumalla päältä? Se ei nimittäin ole silloin hyvä vaate sinulle!
Tietysti jos tahdot olla ahdistunut niin ehkä sitten....

Millaisen tunnelman vaate luo? Onko se kiiltävää materiaalia vai mattaa? Mitä ne sinulle edustavat!? Mitä synonyymejä ja sanoja yhdistät vaatteeseen. Mihin mielikuvaan liität vaatteen? Elätkö sellaisilla vaatteilla kun haluat elää?
Mitkä vaatteista olet ottanut omiksesi? Mitkä vaatteet kuvastavat sinua? Millaisiin tapahtumiin yhdistät vaatteet? Millaisiin muistoihin yhdistät vaatteet? Kun kannat vaatetta, tuoko se olosi itsevarmaksi?? Mikä on tarkoituksesi kun pukeudut tuohon tiettyyn vaatteeseen?
Ovatko vaatteesi yksilöitä vai yhdisteltäviä osia? Kokonaisuuksia? Kuinka vaatteesi on lajiteltu? Mitä lajia vaatteesi on? Ovatko ne osa sinua? Osa juhlapukuasi? Osa itsevarmuuttasi? Tukeudutko sinä vaatteisiisi vai tukeeko vaatteet sinun oloasi?



Jokainen vaate tuo olon onko se hyvä sinulle kun näät sovitettaessa miltä kyseinen vaate näyttää. Mikä on vaatteesi tarkoitus kun ostat sen? Onko sen tarkoitus näyttää hyvältä? Tuntua hyvältä? Tehdä vaikutus? Tuoda jotain esille, korostaa sitä? Peittää jotain? Häivyttää muotoa? Luoda uusi muoto? Saada sinut näkyväksi, piilottaa sinut massaan? Saada jotain aikaan? Herättää huomiota?

Samahan on meikkaamisessa halutaanko korostaa silmiä vai suuta? Peittää ihon virheet? Kiiltävyys? Tuoda kulmakarvoille uusi linja, tehdä huulista isommat? Peittää aidoin olemus. Paljain itseys. Se jos mikä kertoo sinusta enemmän kuin yksikään lisä iholla tai vaate yllä. Alastomuus on alku, perusta, jolle rakennetaan haluttu kuva. Peruskivi joka sekin muuttuu koko elämänajan. Mitä on elää muuttuvan kehon kanssa? Muokkaako keho sinua vai sinä kehoasi? Millainen on sinun perus ajatuksesi kaikeen? Alastomin ajatuksesi? Tunteesi?
Mikä on se syvimmäinen sinä? Jota itse kutsut itseksesi? Joka ei ole se vaihtuva vaatekerta, eikä muuttuva keho? Se joka tekee sinusta tietoisen itsestäsi ja olemassa olemisestasi ja ajatuksistasi?



Mikä olet? Kun pystyt valitsemaan kaiken keskeltä sen mikä on sinua?? Mikä näyttää minulta? Mikä kuulostaa minulta? Mikä tuntuu minulta? Maistuu minulta? Silti mikä minä olen? Pystyn vain määrittelemään sen mikä miellyttää ja ei miellytä minua tämän kehon kautta. Muttei se määritä sitä mikä minä olen. Pystyn määrittelemään kiintymykseni kohteet ja syyt siihen, muttei se kerro miksi pystyn siihen. mitä kiintymys, mieltyminen johonkin tiettyyn asiaan, minusta kertoo? Miksi ne viehättävät minua? Olenko oppinut sen tavan joltain toiselta? Kuinka opin ymmärtämään jotakin? Tiedän että mielessäni tapahtuu jotain ja se olisi hieno a ymmärtää. Kuinka tuntemattomasta asiasta, asiasta tulee ensin tutustuttavaa, vierailua, tuttua, seurustelua, kavereita, luona olemista, ystäviä, rakasta, yhdessä asumista ja olemista, erottamatonta.  Toimiiko vaatteet erottavana vai lähentävänä tekijänä?

Samanlaiseen ja saman näköiseen massaan on helpompi tutustua ja myös piiloutua. Olla yhtenä heistä massan jäsen. Osa. Erottumista massasta arvostellaan koska se sotii massan arvomaailmaa vastaan ja luo näkökulman, joka on tuntematon ja vieras. Se luo ajatuksia joita ei ole vielä ajateltu.
Vaatteet luovat ajatuksia ja ajatukset vaatteita.

Tietysti on rajoja sille mitä kannattaa pukea ylleen. Omat kehon mitat: Toisaalta niitäkin ns. Rikotaan liian isot ja liian pienet vaatteet.  Sopivan vaatteen löytäminen on toisinaan hankalaa kun on niin monenlaisia vartaloita ja niin monella tavalla kuositeltuja vaatteita. Millainen ylä-ja alaosa yhdistyy sinussa? Löytyykö kapeaa vai pyöreää muotoa?
Lihaksikasta ja kulmikasta? Mitä muoto osia sinussa on ja kuinka puet niitä?
Kuinka määrittelet vaatteiden muodon oman kehosi perusteella? Ovatko ylä- ja alaosa lähelläkään samaa mittataulukko mittaa vai kulkevatko ne omia polkujaan?


Mitä siis vaatteillasi haluat viestiä? Mitä kuvastaa?
Kuinka ihmisiä luetaan? Kuinka heidät puetaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti