lauantai 27. maaliskuuta 2021

Oletko sinäkin yksin?

 ? 

kaipaan läheisyyttä, olen kaivannut koko elämäni ajan

halaus silloin tällöin, ei ole riittävästi

aivan kuin autiomaa, saisi pisaran vettä

hyvä keskustelu toisinaan tuo toisen lähemmäksi kuin 

epävarma halaus, iloinen ääni, läsnä olo

monta kuukautta ilman kosketusta, 

käsi olkapäällä saa pakin sekaisin 

kaikki kulkevat ohitse 

vaikka ovat niin lähellä


kaikki on ok, hyvin

tälläistähän tämä elämä on aina ollut

elämän tuskaa

yksin oloa

läheisyyden kaipuuta


jakamattomuutta, 

käyttämätöntä rakkautta, 

turhautumista, epävarmuutta

kaikki tämä 

jatkuva valinta olla yksin?


-------------------------------------------

Olen tämän kevään pohtinut yksinäisyyttä, kosketuksen voimaa, läsnä oloa,  kuuntelemista, olemalla toiselle lähellä

Minulla on kokemusta yksin olemisesta, se ei tarkoita että olisi yksinäinen, mutta mitä yksinäisyys kokemuksena tuntuu

orpopiru, ilman ketään, jota kukaan ei halua, maailmassa ilman tukea, turvaa. 

Se kun sinulla olisi rakkautta, iloa ja asioita, joita et  voi kertoa kenellekkään, jakamattomuuden kokemus on yksi sosiaalisen median käytetyin täyte. Ihminen haluaa luonnostaan jakaa itselleen mukavia asioita, heidän kanssaan joiden kanssa on mukavaa. myös se kun puuttuu ihmiset joilta saisi tukea, kun sitä tarvitsisi. On myös se ettei halua vaivata, kun ns. pitää pärjätä omillaan. Se kun itse yksin on pohtinut asioita monelta kantilta, on herkempi näkemän toisen kipuilun, kun on itse paininut saman kaltaista painia omien päänsisäisten mörköjensä kanssa. sama rutiini mitä toistamme? samat ajatukset mitä toistamme. Mihin ne vie? kuinka usein tarkastamme suuntaa jota kohti menemme, onko se oikea suunta? mitä nämä ajatukset minulle opettavat? 

en tiedä kuinka paljon toiset itsetutkiskelevat omia ajatuksiaan. ja ajattelu tapaansa, yksinäisille suosittelen, itsensä rakastamista, perustarpeiden täyttämistä, ruoka, vesi, uni ja lepo ja liikunta. itsetutkiskelu, etenkin  ne asiat joista ei halua puhua.

läsnä oloa itselle, jos olet kireä? kysyppä itseltäsi miksi olet kireä? onko se tunne juttu, miks et osaa rentoutua, kun lihaksia kiristää? vai onko se lihasten fyysinen kipu, urheillessa tullut.. opettele rentouttamaan ne lihakset. 

tunnen itseäni sen verran että otan lihaksiinijännitteitä, monesti tunnekireyttä ja ellen pysty tunnistamaan tunnetta ja ajatusta taustalla, saattaa kireys vaivata useammankin päivän. reagoin siis tunteeseen, kehollisesti. ja se että on yksin, ei ole ketään muuttamassa tunnetta jos olen johonkin jämähtänyt. 

yksin ajatukset on paljon haasteellisempia kun niitä ei voi kompata toiselle, mitä mieltä olet tästä? menee yleensä omalla näkemyksellä, jonka alkuperä on ties milloin ja ties keneltä hankittu.. ellei sitten hanki lisää tietoa, jota toisinaan ei ole mahdollista tehdä.


kosketuksen puute on yksi piirre josta ei mielestäni puhuta tarpeeksi, se että on vailla läheisyyttä, halauksia, suukkoja, turvaa, hyväksyntää, vieressä istumista tai kädestä pitämistä, toisen läsnä oloa. Ehkä ei osata olla toisen seurassa kun ei olla koskaan oltu.

Itselläni on tämä jännittäjän keho, tutka kuten itse kehoani kutsun, koska aistin hyvin ilmapiiriä(tai niin ainakin luulen) ja jos en ole tottunut joihinkin ihmisiin ympärilläni tai tilanteisiin joihin joudun, saattaa kroppa olla kireä kuin viulunkieli ja ajatukset katoaa. sellainen yli valppauden pakene tilanne, vaikka tiedänkin ettei asiassa ole mitään sellaista miksi näin pitäisi käydä. mutta kun keho menee siihen tilaan, ei auta kun rauhoitella kroppaa, siispä on toisaalta on mentävä kehon mukaan. mutta sitten kun tämä tutkani on oppinut, toisten läsnäolon ja millaisia toiset ovat niin minun on helppo olla toisten seurassa. luen toisten tunteita, tai tunneilmastoa, jos niin voi sanoa. 

tämä on opittu kotoa ja tämä on se syy miksi rakastan musiikkia, koska sillä on niin helppo muuttaa tunnetta.  

kosketus muuttaa kireyttä ja rauhoittaa mutta jos ei ole tottunut kosketukseen tai tiettyyn ihmiseen, on pakki mennyt sekaisin, tai aiheuttanut hämmennystä pahemman kerran ja on toisinaan vaikea myöntää että on herkkä asioille. 

 Herkkänä, kaipaa läheisyyttä ja läsnä oloa, halauksia, ehkä enemmän kuin on tarjolla, siksi on tärkeää olla itselleen hyvä ja lähellä ja läsnä, tässä hetkessä. pitää itsestään huolta. muistakaa ootte rakkaita, pyytäkää apua, ottakaa apu vastaan, muutokset lähtee itsestä ja ajattelusta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti