maanantai 29. maaliskuuta 2021

Kuinka yksin oleminen tekee hyvää

 yksin oleminen tekee hyvää, sillä silloin on aikaa itselle, omalle erillisyydelle. 

oman voiman ja itsenäisyyden löytämiseen, sekä kehitykseen, oman tekemisen ja harrastamisen työstämiseen  ja kehitykseen. oppia maailmasta monta asiaa, vaikka sen kuinka erillisiksi itsemme tuntisimmekin, kuulumme tähän maailmaan ja pystymme vaikuttamaan siihen. on meidän jokaisen jokapäiväinen valinta (toisinaan useamman kerran päivässä)kuinka suhtaudumme asioihin!

Itsensä kehittämiselle, omien päätösten tekemiselle, itsensä oppimiselle, omatoimisuudelle, itsensä johtamiselle ja vaikka kuinka pitkä lista senkin jälkeen

oman kesken eräisyyden huomaaminen ja asioihin ratkaisujen löytyminen, omien rajojen avartaminen, voi kuinka pieniksi voimmekaan mennä, kun totumme kulkemaan samaa rataa, samoja reittejä töihin, kotiin, kauppaan, samaan lenkki reittiin, samoihin keskusteluihin yhä uudestaan. Milloin katosi se uteliaisuus löytää uutta?

on asioita ja niitä pystyy tekemään niin monella tavalla, miksi tyydymme tekemään vain yhdellä tavalla asioita, no sehän on jokaisen oma päätös...

miksi yksin oleminen tekee hyvää?

se antaa aivoille oman rauhan pohdiskella ja tehdä päätöksiä.

juuri siksi hiljaisuus olisikin tärkeää niin koulutunneilla, kuin muulloinkin,  nukkuessa, rauhoittuminen kehollisesti, hiljentää liike, kaikki kehoon tuleva informaatio, jotta päänsisäiset asiat tulevat esiin, kuten toisinaan yöllä herää ja ajatus juoksee omaa rataa. 

kuinka  hiljentää, mieli? kirjoittaa mieltä painava asia ja tunne, sekä mahdollisesti harkittu pieni pätkä kirjaa, tarjota siis uutta informaatiota. 


itsetutkiskelu, oman ajattelun, kehon ja käytöksen tarkkailu, toiminnan seuraaminen ja siihen puuttuminen, jos huomaa toistuvan ei toimivan mallin. kuten vaikka sanotaan että kengässä hiertää kivi, otamme sen toden näköisesti pois, mutta entä ajatuksissa? kun jokin asia ahdistaa, tekee kipeää? käsitteletkö sinä asiaa vai jätätkö sen hiertämään?

toisaalta myös asioiden omalla painollaan eteneminen, on hyvä asia. Tarvitsemme lepoa, mutta se mistä lepoa saamme on toisinaan mysteeri, uni. harrastus, rauhallinen kävely, istuskelu, pohdiskelu, kirjanluku, se on aina itsestämme kiinni tunnistammeko tarpeen siitä mitä kehomme ja mielemme tarvitsee? ja kumpi tarvitsee enemmän? sanotaan että myöhään illalla tulee elokuva mielemme tekisi se katsoa, mutta keho on väsynyt? kuinka valitsemme? miten se vaikuttaa huomisen jaksamiseen, olemiseen?

yksin ollessa ymmärtää toisten arvon, ja toisten tekemän työn määrän, itse olen kiitollinen jokaisesta tehdystä ruuasta, sillä jokainen on nähnyt vaivaa sen eteen. myös kun tekee itselleen! sillä itsestään huolehtiminen on tärkeää! ja jos emme koe olevamme edes oman huolen pidon arvoisia, niin kuinka pystymme pitämään huolta toisista?

olemme kaikki saman arvoisia, muttemme tiedä lähes koskaan millaisen matkan toiset ovat kulkeneet tuohon pisteeseen, jossa toisen tapaamme. ja juuri siinä on se kaikkien etsimä salaisuus, kuinka kohtelemme toisiamme? niinkuin itseämme, jos emme pidä itsetämme huolta? vai välinpitämättömästi kun toiselle ei ole aikaa? (onko siis itsellekkään aikaa). paha olo näkyy kaikille, niin näkyy myös hyvä olo!

arvoista sen verran, millaisia arvoja pidämmekään tärkeinä, yksinään on aikaa miettiä arvoja, sitä minkä mukaan toimii, realistiset,  omaan kulloiseenkin olotilaan sopivat toimintaperiaatteet. 


yksinään pystyy siis valitsemaan itsekehityksen, itsensä tarkkailun, on itse ainut  oman huomionsa vaatija,  tekemään asioita silloin, kun haluaa, mennä miten haluaa..valitsemme sen mihin haluamme sitoutua, tai sen mistä luopua, pystyä määrittelemään oman elämisensä perustaa.

kaikille yhdessä asuville vinkkinä antakaa kumppanillenne omaa aikaa olla itsensä kanssa! omien harrastustensa parissa jne.

miksi yksin oleminen siis tekee hyvää?

 sanoisin että siinä löytää itsensä uudelleen, 

uusia puolia vanhoihinkin asioihin, aikaa ajatella. olla vaan ja nauttia elämästä ja hetkestä. tehdä juttuja koska nauttii niiden tekemisestä, sekä omasta olostaan itsensä kanssa

yksin olosta tulee itselle sisäinen rauha,  hiljainen mieli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti