tiistai 4. syyskuuta 2018

Siivous on palapeli!

Tänään oli puhetta siitä kuinka siivoaminen vie aikaa. joten kyllähän sitä aivot taas pohti ja tälläiseen tulokseen pääsin. Miksi tavaran vähentäminen, minimoiminen ja vain tarvittavan säilyttäminen on siivoamisen kannalta oikein hyvä ajatus.

Talo on sisältä kuin palapeli ja palapelin koko on sisällä olevien palojen eli tavaroitten määrä. Siispä onkin kysyttävä kuinka monella tavaralla on oma paikka? Kun tavaralle on tietty paikka, se on paikoilleen laitettu palapelinpala ja helppo löytää. Siispä seuraavaksi kysynkin mikä on palojen määrä? Kuinka monta tavaraa onkaan tullut haalittua kasaan? Isossa talossa on helpompi pitää paljon tavaroita oikeilla paikoillaan.
Kuinka monta pelaajaa huushollissa siis on? Kuinka moni laittelee ja irrottelee paloja, kasaa paloja saman lajin kekoihin? kuten palapeliä tehdessä etsitään saman väriset palat, jotta tiettyihin kohtiin olisi helpompi löytää oikea pala.
Siivoaminen on palapelin kokoamista!
Tärkein kysymys kuinka suuren palapelin sinä olisit valmis tekemään? Päivittäin?
30 palan vai 2000? Tätä en itse ole tullut aijemmin miettineeksi
Mitä vähemmän paloja sitä nopeammin kuva on esillä! ja mitä enemmän paloja sitä hitaampaa ja kaaoksellisempaa tekeminen on ja näin kuvakaan ei tule esiin.
Muistan tehneeni 2000 palan palapelejä ja kyllä niihin monta tuntia tuli käytettyä ja tuollaiset 30 palan pelit tuli tehtyä hetkessä. Joten kysynkin kumman tekisit päivittäin vuoden ajan kun joku on kaatamassa jokaisen palan lattialle ja irti toisistaa?

Kuinka montaa tavaraa koskit tänään ja siirsit sitä toiseen paikkaan?
Kuinka monta pistit takaisin? Miksikö tavaroitten laittaminen takaisin paikoilleen on siis tärkeää? Järjestyksen ja siistin kuvan luomiseksi!
Jokainen asia pyrkii muuttumaan ja luomaan uuden kuvan, joten kaikki tavarat asunnossasi pyrkivät epäjärjestykseen ja onnistuvat useasti siinä. Kysymys onkin siinä kuinka montaa palaa olet valmis pistämään järjestykseen päivässä? Kuinka usein olet vaihtamassa ja uusimassa? Niin sanottua virallista kuvaasi?
oletko myöskään miettinyt sitä kuinka monta tuntia oletkaan viettänyt pyyhkiessäsi pölyä koriste esineistä, niiden alta ja ympäriltä pölyä.


yksinkertaisuus siis kaunistaa! nopeammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti